cerita nak buat orang bangun tidur

picture by Deviant art

assalamualaikum...hari ni kita nak cerita-cerita sahajalah,tajuk pun pasal cerita nak buat orang bangun tidur..sebelum tu nak tanya apa perasaan korang bila bangun tidur sahaja ada orang kejutkan kita dengan menceritakan kisah yang best-best..contonya macam ni:
mak: yam,bangun!nak tau tak mak ada mimpi best pasal yam!
anak: (keadaan yang masih mamai-mamai)...mimpi apa?
mak: malam tadi mak mimpi yam bukak klinik gigi sebelah dengan hospital Barakah...lepas tu mak nampak hana' kerja sama2 dengan yam bukak klinik gigi....
anak: urgh(terkejut dan terus segar...excited sebenarnya!)..ok...lepas tu mak mimpi ape lagi?
mak: haaa...pastu mak jalan-jalankan mak jumpa n****m ( haaaa..rahsia,tp klu dak2 ISKANDAR tau sape tu..heheheh)....mak nak tegur dia tapi segan,rupa-rupanya si "dia" dah ada 3 orang anak...
(time tu dalam hati cakap....laaaa...melepaslah nampaknya)
anak: ye je mak ni...(hahahah..sebenarnya aku tak ley time cerita yang last tu..hahaha)...mak,betul ke mak mimpi ni?...sebab yam ada buat istikharah,tapi masih belum dpt petunjuk..rupa-rupanya mak pulak yang mimpi....(sebenarya aku dah start percaya cerita mak)
mak: yam..salah tak kalau kita tipu benda yang baik?
(pergh...time ni tak tau nak letak muka kat mana..malu sangat..rupa-rupanya mak reka cerita ni..malu!malu!)

haaaa...apa perasaan korang bila mak korang buat macam ni...marah?bengkek?merajuk?..hehehe...sebenarnya nak tau tak kenapa mak buat aku macam tu,sebab dia nak kejut anak dia bangun tidur dengan cara yang baik...bukan dengan cara gembar-gembur,jerit sana,jerit sini...last-last aku fikir pandai juga mak aku guna psikologi nak kejutkan anak dia di samping tu tak merosakkan mood aku pagi2...alhamdulillah...kerana aku dikurniakan seorang ibu yang perihatin...tq Allah..

p/s:cerita ni tidak ada kait dengan orang yang masih hidup atau telah meninggal dunia..peace!!


Comments

Farhah Nabilah said…
haha~ ap seyh yam..huhu~ sonok gler mak ko kjot cam tu...part y n****m tu aq tgelk la plak.hhaha~
mar_yam said…
hahahaha....best la jgk..tp malu la pulak.....aik..hehehe..bab si 'dia' tu sje je...tu kesah lame tau...heheh...^_^

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...