Posts

Showing posts from May, 2012

conversation with cat

Image
tuan: HANAAAaaaaa!bangunlah..asyik tido je.....
kucing: ........goyang2 ekor sambil mata tertutup.......senyap balik ekornya.....
tuna: bangunlah....cepat bangun!!
kucing:....toleh belakang......."meow"..... tuan: =.=" gurlp

heheh..just wanna share this cute conversation...hana is looks like understand what i'm      said...not only once...but many times..when i'm getting sad,she looks to me...when i'm   mad to her,just watching at me from the other side...well,it just a cat right?!but if u care of them..u say love to them...they will understand..that call as CHEMISTRY! so if u have a cat....just say it to ur cat.."i love u",hug them,sleep with them....oh!just a nice moment u know...


special post..my hero

Image
assalamualaikum......


sempena hari kelahiran ayah 20.5.2012...yam ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR AYAH!

"terima kasih ayah sebab...... selalu ingatkan yam supaya sentiasa ingat pada Allah, marah yam kalau tak tutup aurat, sentiasa memberikan yam semangat, selalu sabar melayan kerenah yam yang suka merajuk, sentiasa menerima dan redha shj dgn keputusan peperiksaan yam..samada teruk atau pun baik ayah tetap ckp ....("tahniah yam..awak dah buat yg terbaik,jgn lupa sujud syukur")..("tahniah yam!takpe ni rezeki Allah dah beri..kena usaha kuat lagi), ayah banyak mengajar yam erti kesabaran, sentiasa mendoakan kejayaan yam sebab dgn izin Allah yam sampai ke tahap ini, selalu ingatkan supaya jgn tinggal mathurat,quran,usrah dan solat2 sunat, ajar yam buat KETUPAT!..hehehe ajar yam untuk berdikari, sentiasa bersama2 ummi dan memberi sokongan ketika ummi sakit atau sedih, dan last but not least...terima kasih sebab menjaga dan mendidik yam dari kecil sampai skrg!!!!
disebabkan yam ber…

cute posing from HANA

Image
assalamualaikum..release tension sekejap tengok gelagak HANA...


soal jodoh lagi!

Image
assalamualaikum dan selamat pagi!


cuba anda baca status ustaz hasrizal di bawah ni..


so,sebagai seorang student adakah anda bersetuju??kalau saya sendiri akan menjawab SETUJU!kerana apa?kerana saya juga suka cerita-cerita khawin ni...hihihi..gurau saje....tapi sejujurnya perkara ini adalah benar...dan berlaku di kalangan rakan2 saya sendiri..ini adalah berdasarkan pendapat dr.hasrizal... :)


sekarang ni kalau kita boleh lihat boleh kita katakan zaman "khawin muda" ...di mana ramai remaja di kalangan umur 18-20+ sudah mendirikan rumah tangga..(tahniah2)...yup ini adalah 1 langkah terbaik untuk mengelakkan zina di kalangan remaja! 


tetapi.........


saya sendiri ada pendapat yg tersendiri.....khawin ini bukanlah 1 perkara yg mudah dan boleh dibuat main pondok2...apa yg penting sebelum khawin itu adalah PERSEDIAAN!
persediaan apa yg saya maksudkan...persediaan diri menjadi seorang isteri n suami yang soleh~persediaan luaran dan dalaman..persediaan untuk membentuk keluarga mithali..seter…

SANAH HELWA YA UMMI~

Image
assalamualaikum semua...minta maaf sebab dah lama tak update blog kerana kesibukan nak final exam serta nak berpindah ke rumah baru..alhamdulillah kerana hari ni berkesempatan nak menulis lagi...juga hari ini(6/5/2012) merupakan hari istimewa bagi saya...kenapa??
sebab hari ini merupakan HARI LAHIR UMMI YANG TERCINTA~~


"kehadapan ummi,

yam nak ucapkan selamat hari lahir yg ke 50...yam doakan ummi sentiasa sihat dan gembira berada sisi suami yang tercinta(ayah)...semoga pertambahan umur ini bertambah juga amalannya.yam juga doakan agar ummi sentiasa dimurahkan rezeki serta sentiasa mendapat rahmatNya..tahun ni lain sikit,sebab yam berada diperantauan dan berjauhan dengan ummi..dan yam dapat wish dari jauh je..heheh..takpe ye ummi,nanti balik saya bawak hadiah ye!semoga ummi sentiasa kuat dan tabah menghadapi segala ujian.yam tahu ummi kuat InsyaAllah...doakan yam yang terbaik dan dipermudahkan segala urusan...ummi,ummi nak tahu tak..yam sayang ummi sangat2..yam rindu ummi sangat2..hu…