Posts

Showing posts from July, 2011

my first chicken SOUP~

Image
بسم الله الرحمن الرحيم assalamualaikum to all.....sebelum memulakan bicara saya ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa,di mana bermulanya bulan RAMADHAN pada esok hari..IAllah.ehem2,cuba teka siapa masak sup ayam ni,siapa lagi kalau bukan saya(tepuk byk2)...>_<..hahahaha.sebenarnya inilah kali pertama saya belajar masak sup,sebelum ni saya hanya belajar masak sambal sahaja.jadi kalau nak tahu rasanya...pergh!!!...datangla rumah sini.....hahahaha...mungkin untuk sup seterusnya saya akan masak di mesir nanti IAllah...(untungla siapa2 yg 1 rumah dgn saya..^_^)....gurau sahaja...

sebelum itu,ingin saya peringatkan anda semua termasuklah diri ini...sediakan target untuk RAMADHAN kali ini..manalah tahu ini adalah RAMADHAN terakhir kita...meshi,sampai di sini sahaja celoteh saya hari ini...

PINTAR'11...arabic + per-medic

Image
alhamdulillah..tanggal 24 julai maka berakhirlah kem PINTAR 2011.kat sini nak cakap.."kem ni sangatlah best...sebab dengan kehadiran kawan-kawan yang best-best belaka".IAllah tak dilupakan juga jutaan terima kasih diucapkan kepada ustaz Ridhwan( ^_^),ustaz Azam(best bro),ustaz Nu'man(ustaz comel) dan ustaz Don(ustaz tough)...sangat-sangat menghargai ilmu yg ustaz berikan kpd saya...banyak ilmu saya dapat dalam mempelajari arab ammiah...last ucapan saya untuk kawan2 yg tersayang dan ustaz2 yg dikasihi...
 -syidah haila'k
-ana wahissu entum
-ana bahibbu entum...

anatomy is scary??

Image
salam.hari ini saya dan kawan2 telah diberi peluang melawat muzium anatomi di UKM.mula-mula tak ada perasaan sangat,sebab tak expect dapat tengok mayat real (teringin nak tgk mayat betul sebenarya..hehehe)..jadi kami semua masuk ke muzium anatomi yang dipenuhi bahagian-bahagian badan manusia yang telah diawet.perasaan terus berubah menjadi excited..heee~sebab masuk-masuk je terus nampak otak manusia,perut manusia,paru-paru manusia,bayi dan banyak lagi.time taklimat pun saya dok syok tgk bahan-bahan awet tersebut.tak dengar pun apa yg en.tarmizi cakap kat depan..(kantoi >_<).haaaa...so,kat sini nak share beberapa gambar di dalam muzium anatomi ukm...(share gambar2 ni dari arif najib ) thanks arif...:)






 haaa...ni baru sikit,banyak lagi gambar yang tak tunjuk..walaubagaimanapun,lawatan ini agak menarik.serba sedikit membuka minda saya tentang kebesaran ciptaan Allah.then kami diberi peluang berjalan-jalan di sekitar KLCC..sampai2 je kat depan KLCC de orang kurang siuman sedang menga…

mari belajar arab ammiah...

assalamualaikum...alhamdulillah nampaknya sudah 2 minggu berada di kursus PINTAR a.k.a kursus persediaan ke mesir dan pre-medic(sempat lagi online-ribuan terima kasih diucapkan kepada kak una,akak yg tersayang kerana sanggup menghantar lappy dan broadband untuk saya pinjam).di sini ingin saya katakan bahawa saya AMAT MENYUKAI belajar arab ammiah...(yuhooo...=.=")..hehehe..kerana arab ammiah amatlah seronok dan mudah (cuma kena rajin menghafal perkataan lah)..nak speaking arab ammiah sikit... ana wahissyu ummi,abi,muadz,una,apis,amani wa ain -saya rindu mak,ayah,muadz,una,apis,amani dan ain....innahardah ana masrurun awi-awi - hari ini saya gembira sangat2 amacam?best tak...sebenarnya amat seronok kerana dapat belajar ilmu baru,walaupun dahulunya saya amat tidak menyukai bahasa arab..bak kata pepatah "jangan benci sesuatu kerana kita akan sukanya pada suatu masa"..bila nak sudah berada dalam kursus ni,ustaz kat sini cerita macam-macam tentang mesir...(perasaan …