Posts

Showing posts from September, 2010

ku temui teman istimewaku...

Image
akhirnya aku ketemu dgnmu...
takala aku gelisah,kau penenang aku... takala aku sedih,kau tempat aku mengadu... takala aku tension,kau teman setia di sisiku... takala aku sunyi,kau penghibur hati ini... kaulah segala-galanya temanku... tiada sahabat yg setia sepertimu sebelum ni yang telah ku temui...  kaulah sahabat sejati ku... akhirnya aku temui nya....iaitu al-Quran.....

tanda-tanda yahudi akan kalah...

salam..sempena mlm terakhir ramadhan dan akhir bersolat terawih..mlm td ayah ada bg tazkirah...dan ada beberapa point yg aku nk kongsi sedikit..
tanda2 orang yahudi akan kalah apabila pada waktu subuh penuh masjid2 dgn jemaah seperti solat jumaat...
haa..ini kerana ada hadis mengatakan bahawa solat subuh seseorang itu menjadi kayu ukur keimanan seseorang muslim itu...jadi para lelaki diharuskan untuk solat di masjid....selain itu,orang kafir juga akan gerun kerana melihat situasi begini..walaupun kita tidak lagi melihat fenomena sebegini, tetapi di Gaza sudah ada...seperti yg diceritakan oleh aktivis LLG4..Dr.Arbaie..pd waktu subuh ramai sgt jemaah yg pergi ke masjid untuk solat subuh...
mungkin fenomena ini pelik di Malaysia pd masa sekarang..ttp masa itu akan tiba dan kiamat juga akan berlaku..

huhuh...sedikit perkongsian drp aku...dh mlm ni..nk tido dlu..salam.

selamat hari raya semua...

Image
salam...salam aidilfitri drp aku..smart tak pic atas ni..inilah hasil karya kwn aku..razee..tak sure lah dia buat sendiri or copy2...tp tgk mcm dia yg buat then edit kt komputer...tq razee...aku cilok ye...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN..saya ucapkan...
di ksempatan ini saya mahu memohon maaf kpd semua org yg ade saya kecikkn ati,wat salah or lain2...brula rse rindu plak kat kengkwn kt skulah....kat nina,safwah,hana,pika anis dll.....ops..dh nk buka lah..out..salam

Cikgu Safiah...tinggal kenangan...

Image
heheh...nila cikgu kesayangan aku,cik safiah awang...pic atas ni aku buat sendri khas tok cikgu safiah sempena aidifitri ni...rindu plak rasanya kat cikgu...walaupun dulu-dulu asyik kena marah,kena tegur sampai kadang-kadang aku menangis...kih3..kenangan di sekolah...nila nk citer skit pasal cikgu yg garang ni tp dihormati dan disegani..jgn marah ye cikgu..cikgu ni tak garang pun cuma tegas je...cikgu safiah dh pindah ke STF sbg GPK 1..beliau dinaikan pngkat,kt SMSSI dlu jadi HEM yag sgt perihatin..tahniah cikgu...banyak jasa dia kt kitaorang..tak terbalas jasa cikgu....walaubagaimana pun saya akan sentiasa doakan cikgu agar dirahmatiNya sentiasa..jgn lupakan saye cikgu..doakan kami SPM 2010...staright's A+..amin...sayang cikgu...

balik raye...after 6 MINGGU TRIAL SPM...

salam...huhuhu...sedeynye..knp tiba2 tak boleh nk masukkn gambar...nk msukkn gmbar cikgu safiah...tak boleh..waah...akhirnye slps 6 minggu trial SBP N JULANG....fuh penat btul pekse 6 minggu berturut2..penat..huhu...resultnye tak bpe nk memuaskan hati aku ler...pling frust chemistry sbb dpt B+ je...huhuhu...mcm nk nangis je,.target A..tula terlalu over confident..slame ni sllu dpt A tiba2 trial plak tu dpt B..hahaha..kuasa tuhan...redha je...result trial aku...7A 3B 1D...haaaa..de D..pe tu??pe lagi BAT akuler..arab aku kli ni tak de rezeki...wlaupun rse dh wt yg terbaik..tp Allah nk tunjuk aku msih kurg usaha untuk tu....so doakn aku ye...aku pn kne berusaha ye...tu ler spe suro tak ske BAT....tp aku kne usaha!!!...SPM 11A+  not impossible for me...amin....hahaaaa..kak una n abg muadz dah balik...sonoknye..kla..nk jmp diorg..salam..selamat bersahur n berpuasa...