Posts

Showing posts from March, 2013

my first surgery

Image
assalamualaikum 

bismillah...ok bukan nak cerita aku kena "operate" tapi aku pergi melihat doktor-doktor melakukan "surgery"...^_^

minggu lepas kitaorang berempat pergi hospital universiti di Mansurah.Pengalaman pertama yg tak dapat aku lupakan apabila kaki pertama menjejaki "Operation Theater" (OT)...perkara pertama yg aku nampak adalah doktor sedang mengorek sesuatu ke dalam abdomen pesakit...bahagian perutnya telah dibedah dan doktor-doktor tersebut sedang mencari sesuatu di bahagian perut pesakit tersebut.,doktor tu sume muka relaks je,dan nampak juga sedang bersusah payah nak mencari di mana punca masalah.Kami bertanya apa penyakit dia..pakar bius yg duduk di tepi memberitahu bahawa makcik tersebut mempunyai ketumbuhan di bahagian perutnya..pada mulanya agak takut nak datang dekat,tapi sikit-sikit kitaorg datang dekat sebab nak tengok lebih jelas..alhamdulillah doktor tak marah.

beberapa minit berada kat OT yg pertama,kitaorg keluar then pergi ke OT ke …