Posts

Showing posts from April, 2013

telur masin vs telur palsu

Image
sekarang ni aku tengah mengusahakan "perusahaan telur masin cik yam" :P ni sume gara-gara teringin sangat nak makan telur masin,so aku belilah 4 biji telur itik pastu rendamkan dalam air garam..kuantiti garam pastikan banyak sebab kalau sikit telur masin takkan menjadi...so setelah 3 minggu aku menuggu telur tu berendam,akhirnya aku pun rebus la telur tersebut untuk dimakan..dan hasilnya mantap!!! alhamdulillah sedap sgt!! *sorry sbb excited sangat aku tak sempat nk ambik gmbr*

dan bile cite pasal telur masin ni tetiba teringat dlu mse aku form 4..time tu cuti sekolah,macam biasalah bile balik cuti mestilah kerjanya online sebab dulu duduk asrama..time tu gak seingat aku kepoh pasal negara china buat telur tiruan..aku pun usha la video pembuatan telur palsu tu...wow!hebat la org china ni klu bab2 ciplak dan buat benda2 palsu ni.....

pastu aku pulak tetiba teringin nak makan telur goreng...aku pegi dapur dan buatlah telur goreng.tapi aku hairan dgn structure telur goreng tu.…

biskut gula

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera.sekarang dan masuk bulan april maksudnya kurang daripada 50 hari lagi saya nak balik malaysia...yeay \O/..hehehe dan sebelum balik kitaorg ada final exam :o...hahahah btw doakan kami ye!

so bila dah cerita pasal malaysia ni teringat hari tu jenjalan kat METRO sbb nak keluarkan duit...tiba-tiba ternampak kelibat plastik merah...de gmbr org perempuan rambut kuning ikat tocang dua,pastu ada tulisan melayu.....rupa-rupanya kat METRO dah ada jual BISKUT BERGULA JULIE!!! hahahaha..time tu nak menjerit je rasa,walaupun dah menjerit sebanarya cuma buat tak tahu je dgn pandangan org sekeliling...hahahaha (pakcik yg jaga daging tu agaknya puas mengumpat pasal aku sbb jakun sgt...XD)

mula-mula tak nak beli sebab harga dia mahal..nak tahu berapa? harga dia 22.35LE klu convert harga malaysia jadi RM11 ...what???hahahah padahal kat malaysia hanya RM3.90 je....see!!walaupun mahal saya tetap tekad untuk membelinya sebab dah lama mengidam...paham2 jelah perasaan or…