Posts

Showing posts from June, 2012

rest my mind

Image
assalamualaikum...semoga Allah sentiasa merahmati pembaca2 sekalian..

selepas mendengar berita tentang kemenangan Dr.Mursyi yang merupakan presiden baru Mesir hati rasa melonjak-lonjak kegembiraan serta syukur sangat2 pada Ilahi kerana telah mendengar doa-doa kami....InsyaAllah selepas ini Mesir akan lebih baik dan akan tertegaknya syariat Islam di bumi Mesir..InsyaAllah

so, just nak share beberapa gambar yang diambil di kebun ayah...menikmati suasana petang di kampung parit jawa ..hahahaha :)


 “Berfikirlah kamu tentang ciptaan Allah, dan janganlah kamu berfikir tentang zat Allah.” (HR Abu Nu’aim)






InsyaAllah..setakat ini sahaja untuk post kali ini...muga2 Allah mengira amalan kita ini sebagai ibadah..InsyaAllah

my lovely home

Image
assalamualaikum...alhamdulillah sudah 3 minggu berada di Malaysia(tapi baru nak update blog..apalah maryam ni :p)

hahaha...so apa cerita saya di Malaysia....apa lagi kalau bukan menjadi suri rumah sepenuh masa.....tapi takdelah suri rumah sangat sebab saya ni bukanlah rajin sangat nak kemas seluruh rumah...hahaha..kerja sampingan saya online + photographer(mentang2 dah dapat DSLR)
benda pertama yang paling suka saya buat bile balik rumah ialah.......pergi depan rumah petik buah pulasan ke,buah longan ke,jambu ke,rambutan ke...untuk dimakan!hahahah seronokkan dapat makan buah fresh yg baru dipetik dari pokok pastu terus makan...sekarang ni buah pulasan dah berbuah jadi dapatlah rasa hasilnya...dan buah longan masih berbunga InsyaAllah 2 3 minggu boleh la merasa buahnye... ^____^

happy birthday my brother

Image
masa kami masih kecil..dia selalu buli saya 
masa kami sedang membesar..dia banyak mengajar saya 
masa kami kian remaja...dia selalu ingatkan saya
masa kami meningkat dewasa..dia sudi menjadi pendengar saya yg setia... 
sehingga sekarang...dia tidak henti2 memberikan saya nasihat,kekuatan,motivasi,cerita2 dongeng ;P dan banyak lagi... 
dia ialah ABG SAYA...MOHD MU'ADZ! 


pesanan buat abg muadz: 
    selamat hari lahir ke 26..sudah tua dah awak...tambahan pulak bakal jadi bapa! mesti sedih kan saya lambat wish...saya sje je nak tengok awak...sedih tak saya buat2 lupa hari jadi awak....just wanna give u a suprise...maklumlah duduk jauh..tak boleh nak prank awak... saya sempat buatkan awak 1 video..pelakong terdiri daripada saya sendiri,arnab kecil saya dan tak lupa kepada pelakon terbaik,HANA..kucing saya!..hehehe InsyaAllah smg pertambahan umur ini..bertambahlah juga amalan2nya.. semoga dipermudahkan segala urusan... May Allah bless u and ur family...ameen 


 ikhlas drpd saya,maryam eswan…