Posts

Showing posts from March, 2010

memories in smssi....

Image
ala-ala hollywood la plak.....

selamat pagi...!
pagi2 ni lepas belek2 buku chemistry tetiba nak bukak blog...then tetiba nk post memori aku kt smssi....hehehe..byk gak memori aku kt mersing ni....mersing ni glamour la gak...klu tak caye tgkla pic atas ni....heehehe..anyway nila tapak sekolah aku sejak aku form 1 spila form 5 ni...dulu mersing tak maju mcm sekarang tau,,,sekarang ni boleh la maju la jugak....view skul aku...bangunan pentadbiran...cantik tak??...hari tu baru abis hari sukan sekolah..syok sgt sbb rumah sukan aku rumah medsa jadi juara,,,(rumah hijau)..penantian selama 4 tahun,akhirnya dpt gak jd juara...heheh...aku plak setiap tahun mst dpt pingat...smpai tak muat dah almari kt uma tu..*ceh..hahah..taun ni aku dpt 2 pingat emas...tahniah!!..heheh..dlm acara 4x100 dan 4x400....haa..pling aku ske maskot hari sukan tahun ni...cantik+kreatif tau...tak sangke dak2 laki ni pndai gak wat maskot yg bertemakan super heroes...agak real la gak...bgs2..heheh..pasni bley la msuk …

bebanan...

salam...hukhuk...seramnye sorang2 kt uma mlm2 mcm ni...huhuhu..mcm2 bunyi aku dengar..hahah
dah pikir bukan2...kuang2...
sebenarye sume ahli keluarga aku pergi shopping2 kat melaka...pelik plak..knp aku tak ikut sklikan selalu aku yg no 1 nk ikut....hahah...atcually not in mood...aku mls nk bazirkan duit mak,nanti mesti aku mintak mcm2..ish2...mak plak layan je aku ni..
tak tau la knp ari ni mood aku tak baik je...minggu ni pun blek dikatakan "sadness week" aku...huhuhuh....speechless....

aku dah tekad tak nk susahkan mak ayah,tak nak bebankan mak ayah...
nak buat mak ayah gembira,bangga dgn aku...

kadang2 rase bersalah sgt kalau ade tak dgr ckp mak ayah...
aku usaha tak nk susahkan hati mak ayah...
maaf mak,ayah yam byk kecikan hati mak ayah...

kadang2 aku rse serba salah sgt nk mintak sesuatu kat mak ayah..
sbb teringat aku dah susahkan mak ayah....
kdg2 aku rse lebih baik aku pendam dan simpan je....
kdg2 rse tak lyk pun nk mintak sesuatu tu drp mak ayah...


aku mengaku..aku suke buat …

ya Allah..gembiranya!!

ya Allah gembiranya pagi ni....alhamdulillah..akhirnya..berjaya juga aku lakukan...semoga usaha aku ini dipermudahkan olehNya... cuti kli ni tak spi seminggu..ari jumaat dah kena pulang ke sekolah,pulang...skema la plak..balik ke sekolah awal...hahaha...sbb cikgu2 nak kitaorang berjaya...betul tak cikgu...oleh itu kami sebagai pelajar perlu memberikan kerjasama yang terbaik juga kpd pihak sekolah...doakanlah kejayaan kami warga smssi dan terutamanya FORM 5 2010 ...straight's A is ours....AMIN.. lai satu pun klu nk study kat uma issh betula...bukak bukuk 1 jam je da bosan..heheh..anyway kira okla...bukak buku...moga2..usaha diberkhati...wokey..out dlu.. jap agi 1..ari ni sonok gak sbb akk una masak ari ni...sedap...aku tak tolong..!jahat tak..hahaha sayang kak una...muah!!

isis chaiyok!!

urm..pagi tadi bru g samura pergi jenguk bdk2 basketballers dan dak debate & bahas kat samura...wooo..dak basket agak terer gak..sebab boys girls dah kalahkan samura...
tahniah!!..syok...girls smssi vs samura = 37:12...boys smssi vs samura 24:15 kot....anyway diorg dah menang...bahas malam tadi safwah cakap diorg kalah dgn sbpi jempol...takpela..tak de rezeki....hahah..mse mula2 datang samura tu segan je jumpa cikgu2 skola aku...kuang2....segan ..hahah
haaa..then kitorg g tgk dak debate plak..wowo...smssi vs stf...mantap..tak ade probs skit..mursyidah agak tergagap...kesian dia..takpe musyii..da lepas..pika!!syg kamo..hahah..pika confident je...tp dia agak mantap gak.....debate tak tgh sampai habis...so resultnye tak taula...nila sbnrye first time aku kuar g bandar dgn dak2 muar,hehehe...dgn hasliza,biela,najwa,nadia dan diba...yeah...kitorg tghari da blek uma..so tak dpt tgh game dak2 ni g..kla..anyway best of luck isis..