Posts

Showing posts from December, 2011

masyallah...first winter for me

Image
assalamualaikum....apa kabar IMAN hari ini??..alhamdulillah muga2 IMAN kita sentiasa dlm keadaan baik dan jaga ia sebaik -baiknya...sebenarnye entri kali ni khas buat ummi tersayang..agak lama tidak berbual dgn ummi..rindu sangat-sangat nak bercerita dgn ummi..banyak benda nak cerita...tapi kali ni nak bawak 1 cerita..iaitu pengalaman pertama mengharungi musim sejuk di luar negara..(maaf lah kalau ada yang rasa saya agak jakun nak bercerita tentang ini)...btw ini adalah kisah saya..hehehe...
kehadapan ummi.... kalau ummi boleh tengok gambar saya di atas yang tengah tersengih tu adalah ketika perjalanan yam nak ke gamaah(universiti)...dan beberapa gambar yang lain tu pulak adalah gambar sekitar kawasan universiti....kalau ummi boleh nampak sekitar kawasan gambar yang yam ambik ni pada waktu pagi dan kawasan sekeliling berkabus...dan waktu kalau bernafas atau bercakap keluar asap dari mulut(..ok saya mengaku agak jakun pada mulanya)...hahah..inilah telatah anak ummi...hehehe...pastu seju…

sweetnya...indahnya jika bercinta bersyara'

Image
assalamualaikum...hari ni sayabshare 1 video yang tersangatlah sweet dan yang amat mengharukan..(time tgk pun nak menagis..T_T)..dimana seorang lelaki telah melamar seorang puteri hatinya dengan CARA yang SWEET dan juga BERSYARA'..dengan cara berjumpa ahli keluarga sahaja.dengan cara dan methodnya yang tersangatlah ROMANTIK...(sweet2...berlonjak2 dalam hati)....subhanallah..alangkah indahnya jika kita dilamar oleh seorang lelaki dengan CARA YG BETUL DAN DIREDHAI ALLAH...IAllah bercinta selepas khawin adalah lebih INDAH dan bercinta sampai ke SYURGA...

p/s: seronoknye miss dena ni dapat kamera CANON yg diidam2kan selama ini....saya juga mengidamkan NIKON D5000..(dreaming2..)

Bila Cinta Putus. Bila Cinta Ditolak.

Image
alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk bernafas pada hari ini.kali ini nak share sedikit tentang cinta....dengan tidak sengajanya Allah telah mengizinkan saya membaca 1 artikel yg disediakan oleh seorang penulis terkenal Hilal Asyraf. agak terkesan dengan sebahagian kata-kata yg ditulis oleh Hilal...di mana artikel ini dapat memberi sedikit motivasi dan mengubat hati serta perasaan remaja ini (biasalah remaja..ada kalanya timbul perasaan suka atau cinta)....antara kata-kata yang memberi kesan kepada saya ialah...

Dalam melakukan semua itu, saya sentiasa berfikir: Bagaimana agaknya kalau tak dapat dia?
                Maka, persediaan minda dan rohani telah saya utamakan. Sebab saya memahami fenomena cinta yang kita tidak dapat duga keadaannya. Alangkan pasangan suami isteri yang telah berkahwin pun boleh bercerai, apatah lagi pasangan yang bercinta tanpa apa-apa ikatan? Kenapa mesti kita anggap alam cinta  itu indah semuanya hingga ke penghujung? Mengapa kita perlu…

made by myself : special for HALEINA

Image

mabruk alaikum...kak HUSNA & abg NIK

Image
assalamualaikum..alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah kerana masih diberi nyawa oleh Allah hingga hari ini....entri ini khas buat bakal pengantin, kak Husna dan abg Nik....mabru,mabruk,mabruk...tiada lafaz yang mampu saya ucapakan atas kegembiraan kamu berdua..hanya Allah sahaja yang tahu..gembira sangat sebab orang yang saya sayang akhirnya akan berkahwin dengan insan yang dia cinta yang bergelar suami...doa saya untuk kamu ialah semoga berbahagia di dunia hingga akhirat..ingatlah bahawa semua yg berlaku ini Allah telah tetapkan dan Allah tahu apa yang terbaik buat umatNya...tahniah sekali lagi buat kamu berdua....

hati : percakapan : peribadi

Image
" kata-kata yang kita ucapkan melambangkan peribadi kita "
jadi peliharalah PERCAKAPAN, jagalah HATI dan jagalah AKHLAK...semua ini melambangkan PERIBADI....kadang- kala keberkatan hidup kita bergantung pada keredhaan orang lain....

memory : fewwit'11

Image
soba'khoir semua....semuga pembaca blog remajaikhlas sihat2 belaka dan dirahmati Allah sentiasa..alhamdulillah hari ini diberi kekuatan untuk menulis kembali...heheh..enti terbaru ini merupakan 1 kenangan manis untuk saya ceritakan..sebab apa manis,sebab ada gula(eh takdelah gurau je..merepek sekejap )..ok berbalik pada kisah kita,iaitu FEWWIT...hahaha...kenangan beriadah,membuat sandwich bersama ahli bait dan akak-akak senior yang baik lagi cantik..(opss..hyperbola sangat tak??..hahah)..kat sini nak cakaplah kan sebenarnya prgm fewwit ni sangat BEST!!!..heheh..(best sebab kitaorang menang pertandingan sandwich dan kumpulan terbaik)...heheh.gurau je....

nak dipendekan cerita program fewwit ni adalah aktiviti eksplore race..(serius penat sangat..tercungap2 lari..)..pertandingan buat sandwich...dan berbasikal...(ni yang paling best..dan tak boleh lupa...hahaha)..suka sangat dapat berbasikal beramai-ramai sebab kat sini susah nak dapat naik basikal....so aktiviti antara aktiviti yg bo…

menggigil 24 jam

Image
assalamualaikum w.b.t...alhamdulillah hari ini kita masih diberi nyawa oleh Allah untuk meneruskan kehidupan ini (sambil menggigil..hehehe).......tak tahu kenapa tiba-tiba rasa nak menulis pada hari ini..hahah..kali ni tak adalah kisah best sangat cuma nak berkongsi pengalaman mengharungi MUSIM SEJUK di mesir..(macam gempak je..padahal winter kat mesir takde salji pun)...heheheh...tapi nak kata bahawanya diri ini yang tidak pernah mengalami musim sejuk di malaysia ni..(malaysia koman2 pun sejuk time hujan je)..menggigil 24 jam..serius,menggigil....sampai dah penat nak menggigil....punya la ingat dah masuk musim sejuk..rupa-rupanya baru permulaan musim sejuk...=.="




ok...tak boleh bayang macam mana nanti musim sejuk nanti...hergggghhh!..
 sekarang time duduk rumah baju bukan selapis lagi ye...agak2 dalam 3 atau 4 lapis...(paling maksimum la ni)...tambah lagi dengan sweater..tambah juga dengan winter coat...hahahaha...baru betul2 selesa..hahahah....

ni baru permulaan winter..winter be…