memory : fewwit'11

soba'khoir semua....semuga pembaca blog remajaikhlas sihat2 belaka dan dirahmati Allah sentiasa..alhamdulillah hari ini diberi kekuatan untuk menulis kembali...heheh..enti terbaru ini merupakan 1 kenangan manis untuk saya ceritakan..sebab apa manis,sebab ada gula(eh takdelah gurau je..merepek sekejap )..ok berbalik pada kisah kita,iaitu FEWWIT...hahaha...kenangan beriadah,membuat sandwich bersama ahli bait dan akak-akak senior yang baik lagi cantik..(opss..hyperbola sangat tak??..hahah)..kat sini nak cakaplah kan sebenarnya prgm fewwit ni sangat BEST!!!..heheh..(best sebab kitaorang menang pertandingan sandwich dan kumpulan terbaik)...heheh.gurau je....

bergambar sebelum bermain bersama kak syakirah dan kak uyun..*kak nabihah x de dlm gambar
nak dipendekan cerita program fewwit ni adalah aktiviti eksplore race..(serius penat sangat..tercungap2 lari..)..pertandingan buat sandwich...dan berbasikal...(ni yang paling best..dan tak boleh lupa...hahaha)..suka sangat dapat berbasikal beramai-ramai sebab kat sini susah nak dapat naik basikal....so aktiviti antara aktiviti yg boleh tahan seronok tapi mencabar adalah eksplore race...(kena rendam muka dalam besen ambik buah kurma guna mulut)..time tu rasa macam dah lemas...fuhh! alhamdulillah hidup lagi..hehehe...
jom berbasikal...^___^
sandwich sushi F2...(idea spontan je ni)
nyum-nyum...sedapnye!



banyak perkara dan ilmu baru yg saya dapat..antaranya kitaorang dapat banyak hadiah..(teettt..main2 je..)..apa yg paling penting saya dapat pelajari sebuah nilai untuk menghargai seorang sahabat...(alamak touching la pulak..T_T)...serius..ilmu baru tu...antara pengisian yang boleh saya kong(antara yg saya ingat)....
1.sentiasa mendoakan sahabat mereka
2.menyatakan rasa sayang pada sahabat
3.memberikan hadiah kepada sahabat
4.dan jika 2 orang saudara yang bersalaman dan di antara mereka yang paling lewat melepaskan tangan ketika bersalaman maka dihapuskan dosa2 beliau...(lebih kurang mcm nilah...)
5.dan jika seseorang sahabat itu memudahkan urusan sahabatnya nescaya Allah akan mempermudahkan urusannya pula....

then kenangan yg paling mahal sekali bila kami bersama-sama tidur lewat untuk menyiapkan sandwich sushi kami yg comel tu...(haha..perasan pulak)..dan kenangan memakai baju PINK beramai-ramai..(ini sume idea kak syakirah,kak uyun ,kak biha..)..hahaha..last but not least,hadiah sakit badan dan sengal2 kaki...(akibat dah lama tak bersenam...badan jadi sakit pulak bila berlari2..)

lagi 1 benda comel yg kami buat bersama ialah cekak rambut bunga ros..(bunga ros ini digubah oleh kak syakirah..comelkan..)...so kami pakai la cekak rambut pink ni bersama-sama....kesusahan mencari cekak rambut malam2 di galak adalah 1 kenangan yg tak boleh dilupakan..hahah..tak lupa juga ucapan terima kasih untuk musyrif2 yang sanggup menunggu dan melayan kerenah kami....(afiq dan fadhli)...tahniah ye kerana sabar menunggu..hahahah.....ske la tu kami belanja asobilaban...hahaha

pinky girls
kalam akhir,nak ucapkan jutaan terima kasih kepada PCM kerana sudi anjurkan program ini..sesungguhnya kenangan yg tercipta ini lebih mahal dari segala-galanya..(sweet2..hehehe)....thanks again to kak syakirah,kak uyun,kak nabiha sebab sudi membantu kami dan menjadi orang2 paling bersemangat untuk program ini...tak lupa juga kepada ahli bait yang disayangi kerana sudi meluangkan masa bersama-sama..^_____^..semoga Allah pelihara ukuhwah kita hingga ke syurga...ameen

Comments

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...