Posts

Showing posts from June, 2011

last day...

Image
picture by Deviant art asslamualaikum(nada sedih + tengah dengar lagu sedih)..huhuhu..malam ni merupakan malam terakhir untuk saya online or bukak internet sebelum pergi persediaan(di kem bumi jati,selangor).nanti di sana tak pasti lagi samada boleh online or tidak..semestinya lappy saya ditinggalkan di rumah untuk keselamatan.so, di kesempatan ini mana-mana kawan yang membaca post ini harap dapat mendoakan dan memaafkan segala silap dan salah sayaterutamanya kepada budak kecik yang tersayang aqilah yamin(adik yang setia menghubungi saya) serta sahabat baik saya dunia dan akhirat IAllah afiqah syadiyah  jangan lupa call or mesej ye (kalau rindu :b)  buat emak tersayang : jangan sedih-sedih ye saya tiada di rumah..hanya sebulan sahaja.mohon doa ikhlas darimu.

let's try

Image
assalamualaikum...hari ini just nak tunjukkan gambar desktop saya.hahaha...(jangan gelakkan saya).sebenarya teknik mengambil gambar desktop ni baru saya belajar,jadi saya agak jakun dan teruja sikit.bagi sesiapa yang masih tak tahu mari saya tunjukkan caranya.cara-caranya adalah sepert berikut:
tekan butang Ctrl + butang Print Scrkemudian,paste di paintsiap...^_^ p/s: maaf kalau entri ni agak tak bermanfaat(juz wanna express my feeling ya)

26 jun- 24 julai 2011...^_^

Image
(mood : excited) alhamdulillahseronok pula rasanya bila dapat tahu persediaan saya ke mesir hanya sebulan iaitu dari 26jun hingga 24 julai.nampaknya Allah beri saya kesempatan dan keizinan untuk menyertai program di sri medan,batu pahat pada 29-31 julai...nampaknya KAHFI bukanlah program terakhir saya...heheheh(blushing..^_^)..alhamdulillah...alhamdulillah..semoga Allah permudahkan segala urusanku..IAllah

before go to foundation...

Image
picture by Deviant art
assalamualaikum...sebenarnya nak minta maaf sgt2 sebab dah lama tak update blog..sorry sgt2..sebab saya takde mood +takde idea+sibuk sikit...heee..jadi hari ni nak menulis sikit sebelum pergi persediaan untuk ke mesir di kem bumi jati,selangor.sekarang ni saya menulis post ni di rumah mak usu di batu pahat..saya akan menetap di sini selama seminggu untuk membantu mak usu memotong dan menjahit baju raya saya.heeee~ jangan sangka memotong dan menjahit ni kerja yang senang.nak tahu tak,jari kelingking(yeke kelingking..ala jari no 3..jari ape?)lupa pulak nama jari ni...dah merah dan sakit sebab asyik benamkan jarum peniti je...woooo...sakit tu~(baru lah merasai kehidupan seorang tailor..hehehe).lagi 1 pinggan saya juga sakit..huhuhu..sebab kena bongkok dan mencangkung untuk mengukur serta memotong baju...huuuu~ sabar jela..jadi tuntasnya,bukan senang ye kerja menjahit ni..ok sekian sahaja cerita hari ini...thanks kerana membaca~

"azrijohan,aku ialah....."

Image
"azrijohan,aku ialah maryam jameelah bt.md eswan a.k.a remajaikhlas  "
"keep on smiling"

ProCAST 2011

di sini dapat kongsikan sedikit coretan tntg ProCAST 1 bagi tahun 2011.akan bersambung....

DIA sebaik-baik perancang..hikmah di sebalik KAHFI'11

Image
assalamualaikum...waaa tajuk kali ni macam gempakz je(dalam hati yeke??)..btw nak cerita sedikit kisah dan pengalaman saya berada dalam program KAHFI' 11 ini yang diadakan di SR Islam As-Siddiq,simpang renggam pada 2-4 Jun 2011.haaaa..untuk pengetahuan semua KAHFI pada kali ni katanya ingin mengadakan kelainan iaitu kem ini berbentuk karnival.para peserta akan dibahagikan kepada 3 bahagian iaitu mengikut modul-modul yang mereka suka yang terdiri daripada modul sukan,modul debat dan modul reka cipta.
hari pendaftaran.....^^ hendak dipendekkan cerita,hari pendaftaran pun bermula.para peserta pun mula mendaftar.walaubagaimanapun, bilangan para peserta yang dijangka tidak berkesampaian(target :100 peserta----> yang datang :50 peserta).jadi secara drastiknya,Allah izin kami selaku urusetia dan fasilitator terpaksa mengubah perancangan awal kami.maka dengan sepakat kami bersetuju untuk mengabungkan semua peserta tanpa membahagikan mereka kepada 3 kumpulan.alhamdulillah dengan izin Alla…

mari dengar ceramah ulama' palestin!!!

Image
semua dijemput hadir beramai ramai. Bersatu Untuk Palestin!Ceramah Khas bersama ulama' Palestin.
12/06/2011(Ahad) : Masjid Bandar Baru Uda : 8.30 malam

khidmah----->kahfi------>procast------->rumah

Image
picture by Deviant art alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat rasanya bila dapat menyumbangkan tenaga kepada Haluan sebelum menyambung pelajaran pada bulan 9 ini.teringat akan pesanan nabi bahawa "lapang sebelum sempit"..jadi di kesempatan ini,Allah memberi keizinan kepada aku untuk memanfaatkan masa lapang yang ada untuk membuat perkara-perkara yang berfaedah.syukur sekali lagi kerana bukan sahaja dapat menyumbang tenaga malah dapat memperbaikidiri serta belajar ilmu baru..alhamdulillah..tidak lupa juga aku berasa gembira kerana dapat berjumpa sahabat-sahabat dan kakak-kakak dari johor dan dapat melepaskan rindu...