Posts

Showing posts from September, 2011

barakallahu lakuma kak shah dan abg muadz

Image
assalamualaikum...alhamdulillah akhirnya abg muadz dan kak shah telah bergelar suami isteri yang sah...alhamdulillah,gembira sangat untuk mereka..semoga perkahwinan yang dibina ini berkekalan hingga akhirat...juga mendapat rahmat Allah.hahaha..rasa seronok melihat mereka berdua dapat bersama.......ok2..malam ni takde idea nak cakap banyak sebab EXCITED sangat tengok mereka...heheheh...so,sebagai ringkasan saya sediakan gambar majlis pernikahan dan kenduri khas yang di"edit" oleh saya...



debat yang hebat : tudung vs tak bertudung

Image
so macam mana setelah baca...cukup hebat muslimah ini memberi penjelasan dan penerangan yang ringkas tapi mantap...semoga Allah menerima amalan dan usahanya untuk menyampaikan perkara kebaikan....untuk tini pinky pula kita doakan semoga dia memperoleh hidayah Allah....IAllah..mudah2an pic ni serba sedikit membuka hati wanita2 msulimah yang belum bertudung,yang hendak bertudung dan juga wanita yang telah bertudung..sesungguhnya kita sebagai manusia sememanya tiada yang sempurna....tetapi diciptakan untuk saling lengkap-melengkapi...


sumber :sozcyili.blogspot.com

nasihat tanda sayang bukan benci..ikhlas dari lubuk hati

Image
post kali ini ikhlas dari lubuk hati....khas buat smokers...juga buat yang tidak merokok..sekadar peringatan...ingatlah jika seseorang itu menasihati kita,itu tandanya dia sayang kita..bukan membenci(beruntung lah kita bahawa masih ada orang yang sayang)...maksud sayang itu banyak..sayang sebagai saudara seIslam,sayang ingin bersama2 di syurga..........dan banyak lagi...serius,baru saya benar2 memahami dan merasai apakah yang dimaksudkan dengan "nasihat tanda sayang bukan benci" ..konlusinya,terimalah dengan hati yang terbuka apabila ada insan yang menasihati kita.....

saya tumpang gembira....2 hati menjadi 1

Image
assalamualaikum...gambar ni kira macam kad jemputan ke majlis walimahtul'urus kak SHAH AZNIE dan abang MU'ADZ.....  dengan segala tulus ikhlasnya saya sangat gembira atas bahtera yang bakal kalian bina tidak lama lagi......(saya lama lagi...doakan ya..heheheh) berdasarkan kisah bagaimana mereka boleh bersama menjadi inspirasi kepada saya bahawa tidak perlulah kita bercinta sana-sini,bercouple sana-sini untuk mencari pasangan. akhirnya Allah akan temukan jua jodoh yang terbaik buat kita...(amboi ayat tak sabar nak kahwin je..heheh) last but not least..nak ucapakan sekalung tahniah la kepada kedua insan ini..semuga kalian berbahagia hingga ke syurga.semoga Allah meredhai kalian jua.....ameen

18 sx : cerita pasal kahwin,kahwin,kahwin...

Image
assalamualaikum semua..agak lama tidak menaip di blog ini.kali ini entri agak biasa sahaja..iaitu pasal kahwin...tapi yang luar biasanya bagi saya ialah sekitar umur kami yang baru menjejak ke alam 18 tahun,agak kerap bercerita tentang PERKAHWINAN.bak kata mak amalina..."korang sume kan dah dewasa tak heran lah suka  cerita kahwin2 ni"...betul jugak..hehehe

seriously, cerita dengan kawan belah sini cerita pasal kahwin,cerita dengan kawan sana pasal tunang...(dalam hati..takde topik lain ke..kita kan masih muda =.=' ).kalau orang bertanya kepada saya tentang kahwin muda..jawapan saya adalah : no komen..heheh..bukan apa kalau kita kata "tak suka" nanti terkena pada batang hidung sendiri..kalau kata "suka" pun susah juga...tapi yang sebenar-benarnya hati mengatakan seperti ini : suka(40%) tak suka(60%)...ini hanya pendapat saya,di mana saya berfikir sendiri...."aku ambik course medic...(agak mencabar..perlukan tumpuan yang padu)..6 tahun pulak tu,jad…