Posts

Showing posts from September, 2012

about marriage

Image
Marriage is not only about LOVE..
it's about makingUMMAH..
so, lets be prepared!

officially as makcik!

Image
assalamualaikum semua..anda semua dah boleh panggil saya makcik or aunty.....sebab saya sudah memiliki seorang anak saudara...bukan anak sendiri :P...baby hannah ni telah dilahirkan pada 9.9.2012...walaupun due date yg sebenar adalah 6.9.2012(ooo..pandai ea baby hannah pilih tarikh yang cantik2 je..heheh )..alhamdulillah berat babya ialah 3.14kg...( saya dulu 3.99kg..hanyoo lagi sehat..hehehe ) 

sesampai sahaja saya bersama ummi dan ayah di rumah abg nabil dan kak fiza(keluarga ipar abg saya..paham ke??ayat berbelit2..hahaha),baby hannah telah menyambut kami dengan teriakan nangis dia...hahaha..sungguh terharu :') hahahaha...pertama kali melihat wajah ahli syurga ini..matanya seperti abinya-sepet,hidungnya seperti abinya-kemek,bibirnya seperti ibunya-comel molek...hahahaha..(buat prediction sendiri..XD)...selepas itu ayah sendiri telah men"tahnik"kan baby hannah...moments ini tak akan kami semua lupakan keranan baby hannah sangat2 menghayati kemanisan kurma yg di letakkan…

kem ukhuwah KEMAIH'12

Image
Assalamualaikum semua...alhamdulillah Allah masih beri kesempatan untuk saya update dan untuk kalian membacanya...ramai yg tegur "sila update blog"..(bajet ramai peminat...hahahaha :p)...sebenarya bagus juga ada org tegur mcm tu..sebab apa gunanya ada blog tapi tak dimanfaatkan..insyaAllah,jadi hari ni sungguh2 saya nak cerita 1 pengalaman yg agak menyayat hati...T_T...hahah..bukan menyayat hati tapi yg meyentuh hati 

syukur yg teramat sangat bila Allah mengizinkan diri ini untuk menyertai sebuah kem khas untuk pelajar-pelajar luar negara...nama diberi ialah KEMAIH(kem musafir kasih)...bukan KEMAIN(singkatan untuk bukan main)..hehehe..baiklah apa yg ingin saya ceritakan ialah pengalaman ketika berada di kem ini serta kesannya pada diri ini...
untuk kem ini,saya diberi amanah sebagai AJK pendaftaran...nak dipendekkan cerita,ramai yang mendaftar untuk sama2 bercamping...dan apa yg membuatkan hati ini berbunga2 apabila sahabat2 yg saya sayang berhajat untuk menyertai...rasa seron…