officially as makcik!

Nur Hannah Insyirah bt.Mohd Mu'adz
assalamualaikum semua..anda semua dah boleh panggil saya makcik or aunty.....sebab saya sudah memiliki seorang anak saudara...bukan anak sendiri :P...baby hannah ni telah dilahirkan pada 9.9.2012...walaupun due date yg sebenar adalah 6.9.2012(ooo..pandai ea baby hannah pilih tarikh yang cantik2 je..heheh )..alhamdulillah berat babya ialah 3.14kg...( saya dulu 3.99kg..hanyoo lagi sehat..hehehe

sesampai sahaja saya bersama ummi dan ayah di rumah abg nabil dan kak fiza(keluarga ipar abg saya..paham ke??ayat berbelit2..hahaha),baby hannah telah menyambut kami dengan teriakan nangis dia...hahaha..sungguh terharu :') hahahaha...pertama kali melihat wajah ahli syurga ini..matanya seperti abinya-sepet,hidungnya seperti abinya-kemek,bibirnya seperti ibunya-comel molek...hahahaha..(buat prediction sendiri..XD)...selepas itu ayah sendiri telah men"tahnik"kan baby hannah...moments ini tak akan kami semua lupakan keranan baby hannah sangat2 menghayati kemanisan kurma yg di letakkan di lelangitnya..


tengok gambar pun dah nampak kesungguhan dia merasa kurma tu...yg paling kelakar sampai berbunyi mulut dia merasa kurma tu...hahaha (gambar last --> mulut itik :P)


"malulah,ambik gambar saya bukak baju!"..hehehehe..main jeley-jeley lidah plak dia..kecik2 dah pandai ea..hahaha
ummi cakap muka baby hannah ni agak seiras dgn muka abg muadz masa kecik...mmg lah sama,dah memang abi dia..hahaha..tengok gambar baby hannah baru keluar dari rahim lagi macam anak oang jepun...sepet je mata,pipi merah....haha..takpe ye hannah,kecik2 muka abi(mke cina)..nanti dah besar ikut muka ummi(mke hindustan :P)....sekadar melawak!


tenangnye baby hannah tidur...selepas dibedung lena nampaknya
*tips untuk hari ini (mahu anak anda tidur dengan lena,bedunglah mereka :)
makcik kpd baby hannah juga..yg ni pun bakal menjadi ibu ^^
ni mak tok pulak yg pegang baby hannah..
kak nurul dan kak nadiah pun datang nak tgk baby hannah :)

ni gambar paling mahal (sila ignore captian ni)...:P..hahahaha..pegang pun kekok je!!
insyaAllah..tiada apa yg mampu saya ucapkan selain daripada syukur alhamdulillah..kerana Allah masih memberikan kami nikmat yg tidak ternilai ini....semoga baby hannah menjadi mujahidah yg solehah dan bermanfaat untuk Islam....mohon doa juga untuk ummi dan ayah saya yang bakal ke tanah suci pada 24 september ini..insyaAllah

Comments

Yam....thanks letak gambar kami kat sini...
weee.....
baby mmg comel n kiut...
Muadz Eswan said…
klu nak tgk baby sebelum balik mesir datang la batang kali..tgkp gambar puas2 dlu sebelum balik mesir..nnt klu dh balik mesir, setahun kemudian la jumpa blk baby hannah..hehe..
siskahaidan said…
baru nampak baby buka mata. hari tu die tido tido.

aunty yam

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...