Posts

Showing posts from May, 2013

"chicken wings" madu

Image
sepanjang study leave ni maklumla,duduk dalam bilik ngadap sume lecture notes,nota praktikal,anatomy sume mestilah bosan kan..dan time tu juga rasa rindu Malaysia la,nk dgr lagu raya lah dan mengada nk makan sedap2....satay la,burger bakar abg burn la,nasi kerabulah itulah inilah...haaaah klu dilayan mmg banyakla berangangnye...

tapi aku nak share 1 resepi mudah,cepat dan LAZAT!'chicken wings' madu..homemade tau!! time2 study leave mcm ni mestilah malas nak duduk dapur tu lelamakan...so klu nk makan sedap dan cepat ley la try..
bahan-bahan: 1.kepak ayam  4 ketul 2.madu  3.kicap masin  4.sos tomato  5.serbuk lada hitam 6.serbuk halia
peralatan yg wajib ada: cooking pan (klu gne kuali ke atau periuk yg bukan jenis "pan" tu takkan menjadi)
cara-cara: 1.gaulkan madu,sos tomato,serbu halia dan kicap bersama dengan kepak ayam. 2.panaskan cooking pan dan letak sikit je minyak. 3.klu nk sedap boleh potong bawang putih dan tumis sehingga naik bau. 4.susun kepak yam dlm cooki…