Posts

Showing posts from June, 2017

APA YANG BEST RAMADHAN KAT EGYPT NI?

Image
Assalamualaikum & Ramadan Kareem. Bersempena Ramadan terakhir aku di Mesir untuk tahun ni, so aku buat sikit video tentang Ramadan di Mesir. For me, myself Ramadan kat Egypt lain dari Ramadan kat Malaysia..jujur, ramadan kat Mesir sangat-sangat meriah. Sebab dia ada hiasan dan deco yang melambangkan ramadan, sebagai contoh ada fanoos(mcm tanglung), pastu ada kain warna-warni yang dihiasi dikebanyakkan tempat.


Dan yg paling best kat sini time nak sahur, ada orang kejutkan guna gendang. Menarik!! kat sini time bulan puasa, selalunya cuaca panas sebab musim panas ketika itu & subuh juga awal,seawal jam 2.30 pagi..so memang selalunya kitaorg tak tidur untuk tunggu sahur. Nak tengok orang kejutkan guna gendang boleh tengok dalam video tu. So last but not least, selanjutnya boleh tengok video untuk mengetahui apa yang best Ramadan kat Egypt & apa yg best kat Egypt ni?
Selamat menonton!