menggigil 24 jam

assalamualaikum w.b.t...alhamdulillah hari ini kita masih diberi nyawa oleh Allah untuk meneruskan kehidupan ini (sambil menggigil..hehehe).......tak tahu kenapa tiba-tiba rasa nak menulis pada hari ini..hahah..kali ni tak adalah kisah best sangat cuma nak berkongsi pengalaman mengharungi MUSIM SEJUK di mesir..(macam gempak je..padahal winter kat mesir takde salji pun)...heheheh...tapi nak kata bahawanya diri ini yang tidak pernah mengalami musim sejuk di malaysia ni..(malaysia koman2 pun sejuk time hujan je)..menggigil 24 jam..serius,menggigil....sampai dah penat nak menggigil....punya la ingat dah masuk musim sejuk..rupa-rupanya baru permulaan musim sejuk...=.="



antara-antara temperature yg sempat di ambil..(mcm takde keje je..hehehe)

ok...tak boleh bayang macam mana nanti musim sejuk nanti...hergggghhh!..
 sekarang time duduk rumah baju bukan selapis lagi ye...agak2 dalam 3 atau 4 lapis...(paling maksimum la ni)...tambah lagi dengan sweater..tambah juga dengan winter coat...hahahaha...baru betul2 selesa..hahahah....
winter coat beli di mesir..(lebih kurangla mcm ni)...gambar hiasan

ni baru permulaan winter..winter betul2 mcm mana?.....hehehe...IAllah tak jadi masalah..mudah2an dapat bertahan....lagi 1 kalau di musim sejuk ni paling BEST kalau bertapa di atas katil tau...sebab katil ada comforter a.k.a saratoga or lihaf(bahasa arab).....pergh2...tak boleh nak cakap la..betapa selesanya dikala suasana yg mendinginkan ini dan kita duduk di dalam comforter..haaaaaa.....selesa sgt...rasa hangat..dan paling penting rasa tak nak keluar dari comforter...heheheh...


agak2 ada rasa nak tidur tgk katil ni...hehehehe..(comforter yg amat selesa..)-gambar hiasan
last but not least,walau di mana pun kita berada kita perlulah sentiasa merasakan bahawa Allah sentiasa bersama dengan kita..tak kiralah berada kat malaysia ke,mesir ke...cuacanye sejuk ke,panas ke,lembab ke.....Allah sentiasa memerhatikan kita....dan sesungguhnya Allah maha besar dan maha bijaksana kerana telah menciptakan pelbagai cuaca di muka bumi ini...subhanallah....


last but not least again..(aik..ingat dah abis tadi...hehehe)...sebagai seorang muslim kita perlulah mempunyai pendirian kita sebagai seorang muslim sebenar..jangan lah mudah terpengaruh dengan suasa sekeliling...jadilah seperti ikan di laut,walaupun hidup di laut,tetapi rasa ikan itu tidak pernah masin.....so berbalik pada kisah kita di atas tadi pasal sejuk...walaupun kita berada di negara yang sejuk ke(lagi2 bagi yg tak biasa)..mudah2an kita sama2 dapat menyesuaikan diri dengan keadaan tersebut dan dapat adapt dengan baik....(maaf lah kalau tak berkait sangat...:p )...heheh..IAllah...salam sayang dri remaja ikhlas......

Comments

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...