my lovely home

assalamualaikum...alhamdulillah sudah 3 minggu berada di Malaysia(tapi baru nak update blog..apalah maryam ni :p)

hahaha...so apa cerita saya di Malaysia....apa lagi kalau bukan menjadi suri rumah sepenuh masa.....tapi takdelah suri rumah sangat sebab saya ni bukanlah rajin sangat nak kemas seluruh rumah...hahaha..kerja sampingan saya online + photographer(mentang2 dah dapat DSLR)

benda pertama yang paling suka saya buat bile balik rumah ialah.......pergi depan rumah petik buah pulasan ke,buah longan ke,jambu ke,rambutan ke...untuk dimakan!hahahah
seronokkan dapat makan buah fresh yg baru dipetik dari pokok pastu terus makan...sekarang ni buah pulasan dah berbuah jadi dapatlah rasa hasilnya...dan buah longan masih berbunga InsyaAllah 2 3 minggu boleh la merasa buahnye... ^____^


isi buah pulasan tak jelas sangat (kesian ambik gambar sorang2 takde siapa nak tolong pegangkan kamera...hahahaha)


lain pulak cerita bile ke kebun belakang..sejak ayah dah tebang semua pokok getah dan pokok buah-buahan..kebun belakang pun dah jadi lapang...ayah tanam sawit pulak sekarang....then ada juga pokok cili yang ayah tanam...agak banyak hasilnya dan kerja saya untuk memetiknya..sampai dah tak larat nak petik..heheh :P





sihat sangat pokok2 cili ni..sebab banyak sangat buah dia!...hahaha..oklah rasanya ni sahaja ye buat setakat ye...InsyaAllah panjang umur update lagi...assalamualaikum :)


Comments

Musafir Melayu said…
Assalamualaikum,

Boleh la berguru dengan sifu Aizat Sofian nanti! ^^
Mar_yam said…
hahahaha.....boleh2...tu sifu lagi hebat...hahah..tp kamera ni tak ley dibawa ke mesir....>_<..sob2

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...