anatomy is scary??

salam.hari ini saya dan kawan2 telah diberi peluang melawat muzium anatomi di UKM.mula-mula tak ada perasaan sangat,sebab tak expect dapat tengok mayat real (teringin nak tgk mayat betul sebenarya..hehehe)..jadi kami semua masuk ke muzium anatomi yang dipenuhi bahagian-bahagian badan manusia yang telah diawet.perasaan terus berubah menjadi excited..heee~sebab masuk-masuk je terus nampak otak manusia,perut manusia,paru-paru manusia,bayi dan banyak lagi.time taklimat pun saya dok syok tgk bahan-bahan awet tersebut.tak dengar pun apa yg en.tarmizi cakap kat depan..(kantoi >_<).haaaa...so,kat sini nak share beberapa gambar di dalam muzium anatomi ukm...(share gambar2 ni dari arif najib ) thanks arif...:)
gambar kepala dari tepi(mayat betul tau)


bahagian abdomen manusia (mayat lelaki)

mayat palsu sebagai gambaran sahaja tp berminyak
bayi awet (baby ni di katakan meninggal pada 1987 akibat kemalangan)

tak silap ni janin bayi yang berusia 6-7 bulan yang telah diawet

mayat kanak-kanak perempuan 10 tahun yang diawet
 haaa...ni baru sikit,banyak lagi gambar yang tak tunjuk..walaubagaimanapun,lawatan ini agak menarik.serba sedikit membuka minda saya tentang kebesaran ciptaan Allah.then kami diberi peluang berjalan-jalan di sekitar KLCC..sampai2 je kat depan KLCC de orang kurang siuman sedang mengamuk (agak menakutkan)..tapi kami budak2 perempuan rasa agak selamat la juga sebab time kami nak turun dari bus,adalah beberapa budak lelaki antaranya fadli (penghulu) dan afif(tak kenal sangat tapi aku panggil dia abg dewan makan) menunggu di depan pintu bus bagi menjaga keselamatan kami..(agaknye la...hehehehe...)
bersama atifah,kak tasya dan kak alin dpn KLCC

tak lupa juga bergambar bersama ustaz DON..^_^

aish...pantang betul jumpa kamera,asyik nk bergambar je

amboi,berposing semua...
 sekian sahaja post untuk hari ini..hehehe..muga2 memberi dapat memberi manfaat kepada semua yang membacanya. "ingatlah bahawa Allah sentiasa menyanyangi kita kerana kita masih lagi hidup di dalam nikmat iman dan nikmat Islam"...alhamdulillah

Comments

sehaaa said…
wow! sangat menarik! :D
mar_yam said…
seha!!!!!...rindu ko...da lme tak dgr cite.....anatomy?yup sgt2 best tp nk blajar tu yg tak best..hahahahaha

Popular posts from this blog

hari guru yg ceria...

APA YANG BEST RAMADHAN KAT EGYPT NI?