hati-hati bila tengok cermin

picture by Deviant art
assalamualaikum semua...so,hari ini saya mahu beri anda peringatan,iaitu "BERHATI-HATI BILA MENCERMIN DIRI".hal ini kerana,1 kejadian yang amat memalukan telah berlaku pada saya....kisahnya bermula begini....

pada suatu petang teman mak dan ayah ambil duit di bank Islam,diri ini yang bosan menunggu pun pergi ke 1 sudut untuk membetulkan tudung.sebab dinding bank tu kebanyakkannya adalah dinding cermin.maka kaki ini pun melangkah ke 1 sudut yg orang lain tak nampak.punyalah confident betulkan tudung..yang tak tahan sempat lagi sengih2,senyum2 depan dinding cermin tu.tapi yang paling tak tahan sempat lagi mengayakan jam tangan yang baru beli depan cermin dinding tu.mula-mula agak confident la berseronok depan dinding cermin tu sbb cermin tu bahagian atas cermin tu agak "blur".

DUSHH!! tiba-tiba Allah izin saya untuk pandang ke bahagian bawah dinding cermin tu.terkejut yang amat bila tengok ada kaki orang...rupa-rupanya pak guard bank tu dok perhati diri ini berangan depan cermin tu.waktu tu memang dah MALU YANG TERAMAT!!..(tak tahulah muka macam mana masa tu,Allah je yang tahu)tapi still cover2,saya pun meninggalkan tempat tersebut dengan slumbernya...(konon buat2 tak tahu)..lepas beberapa langkah berjalan,saya pun buat2 pandang belakang..tengok tempat tadi...DUSHH! kena lagi..hahahahaha..rupa-rupanya pak guard tadi dok perhati je...hahahahahaha.sepanjang keluar dari bank tu tersenyum sorang2...hahahah
*wink 

-TAMAT-

Comments

afif zs said…
hahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!! terbaik ar maryam. yg penting yakin.
mar_yam said…
HAHAHAAHAHAHAH...."best bro"-gaya ustaz azam cakap.....yg penting...M..A...L..U....AWI2...malu sgt2......takpe2..yakin2...hahahah

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...