lelaki kuat perasan ke?

semalam ada SC dgn adik-adik tahun 1 GMN...aku dan kak syakirah sebagai naqibah diaorang..tapi semalam kak syakirah yang beri penyampaian...^_^ kitaorg bergilir beri penyampaian...tajuk semalam kak syakirah kata agak sensitif sikit...sebab tajuknya adalah aurat dan batas pergaulan antara perempuan dan lelaki....

so nak dijadikan cerita, kak syakirah masuk bab musyrif...tapi 1 perkara yang telah membuka pemikiran aku adalah apabila kak sya ckp mcm ni :

kalau nak pilih musyrif tu, kalau boleh variasikan...sebab apa,ada kisah tahun lepas, ada seorang ikhwah tu mengaku kat depan semua orang..ikhwah tu kata, "ana ingat dia suka dengan ana, sebab kalau nk jadikan musyrif je call ana....tapi tup2 hujung tahun tengok dia kahwin dengan orang lain pulak..kecewa ana!" ..so lepas ni akhawat2 ni kena lebih peka dan berhati-hati...kadang2 kita perempuan memang tak rasa apa-apa perasaan pun pada lelaki tu...tetapi lelaki kita tak tau, apa yang diaorang rasa....sebab lelaki ni sebenarnya cepat atau mudah perasan kat perempuan...tambahan pula, nafsu lelaki itu hanya 1 je, iaitu perempuan...kalau kita perempuan, ada banyak nafsu..nafsu shopping,nafsu makan, nafsu bergossip dan sebagainya.....

haaaa...terkedu first time dengar cerita macam tu!kalau dalam bab2 musyrif ni, aku mmg akan pakai musyrif yang sama je..serius ni!aku buat mcm tu sebab...yg pertama memang ada no dia je,kedua pulak kalau nak minta tlg ikhwah lain memang tak laaaa~dah penah kena dlu..minta tlg,tapi sume kata sibuk.. T_T..... tapi bile sudah di tahun 2 ni..jadi malas dah, sbb dah jarang pakai musyrif bile keluar malam...hahaha! :P

jadi persoalan aku, adakah memang lelaki itu  sememangnya mudah perasan?! maybe tak semua lelaki macam tu..tp pd pendapat aku...kemungkinan majoriti adalah seperti itu...(jgn marah yek lelaki2 di luar sana)......sepanjang hidup 20 tahun ni, mati-matian ingat perempuan je yg kuat perasan :P..hahahaha..

gambar hiasan(tiada kaitan dgn post..ahaks)

sorry aku x layan Kpop,RM aku layan...haha..ini Lee Kwang Soo,icon betrayal of RM (betul org kata,lelaki yg kelakar ni boleh memikat hati perempuan..sumpah!!Kwang Soo lawak gler XD)

Comments

afif zs said…
yam perasan hot!!! puiii hahahaha
Mar_yam said…
ish2...tak baik tuduh mcm tu....aku tidak maksudkan aku hot...sila baca slow2...pahamkan betul2 apa yg aku tulis....hahahaha..jgn salah paham ye
Anonymous said…
betul tu yam..lelaki ni kuat prasan..nko kna ckp btul2 kt musyrif tu yg nko memg xde prasaan lgsg kt dy.klau x nnti dy angau mabuk laut sorg..kesian aq tgok haha -amir

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...