my 20th

assalamualaikum

3 Januari 2013 genap umur aku 20 tahun.rasanya sungguh cepat masa berlalu...hahaha..
dan kini aku perlu lebih banyak muhasabah kembali,apa yang telah aku lakukan selama hampir 20 tahun aku hidup..

teringat zaman sekolah rendah dulu,pernah rasa tak sabar nak jadi dewasa,nak umur 20..dan sekarang aku dah sampai ke tahap itu:) ...sesungguhnya bukan mudah untuk menjadi dewasa!apa yg aku rasa bila sudah berumur 20?? ya,20 ini hanyalah angka...tapi apa yg aku harapkan agar diri ini mampu untuk menjadi lebih matang,lebih bertanggungjawab dan lebih kuat melakukan kerja2 DnT..insyaAllah!lagi 1..ramai dok suro aku kawen sbb katanya aku dah tua..hahahaha..itu aku no komen,klu aku tak silap dengar pesanan dri parents aku,diaorg pesan tahun 6 bru bley kawen..haaaa~ aku kan anak mithali...aku kena ikut arahan big boss...hahahah :P


ni time berumur 1 atau 2 tahun
semestinya berbanyak syukur ke hadrat Ilahi kerana masih memberi aku peluang bernafas hingga ke saat ini...tidak lupa juga ribuan terima kasih kepada ummi dan ayah kerana telah menjaga,mendidik,mengasuh aku sehingga sekarang..muga Allah membalas jasa mereka :)

tapi setiap tahun,tarikh 3 Januari semestinya ketika itu aku sudah berada di sekolah..kini 3 Januari aku bersama-sama rakan2 seperjuangan di Mesir..tanpa ahli keluarga di sisi..semuanya bersama rakan2 seperjuangan, gembira, sedih, tawa pahit, manis, masam, masin...(macam2 rasa ada..hahahaha)

nak dipendekkan cerita tahun ini sahabat2 yang aku sayang sangat2 ni sume berjaya buat suprise untuk aku..hahahah..sebab apa,tahun sebelum ni suprise tak berapa nak menjadi..sejujurnya aku tidak merasakan apa2..hanya menyedari kini umurku sudah 20 tahun..alhamdulillah!dan kini pula semua orang sedang sibuk nak exam..masing2 membuat hal masing-masing...tapi jangkaan aku salah.......... 

mereka masih ingat dan masih sudi mengembirakan aku pada hari hari lahir aku pada tahun ini...aku hanya diam!sebab aku terharu :') sebab aku terkedu :0 sebab aku tak sangka langsung...hehehe..tak tahu nak ckp apa..tapi satu je aku nak cakap TERIMA KASIH KORANG!!


with my lovely friends,my housemates,my exhousemates,my soulmates..eh..eh..hahahaha..pun boleh! TQ so much <3 nbsp="nbsp">

aku "compile"kan gambar2 ni supaya boleh jimat space





dan untuk gambar terakhir ini...terima kasih kepada yg murah hati yg memberikan hadiah dan wish yg comel2... (balik bilik menangis sendiri wooo..terharu :")
bukan nilai hadiah ini aku pandang tp nilai kasih sayang sebagai seorang sahabat :)
(*kehadapan adik kembar aku,tq for the stethoscope..insyaAllah aku akan simpan sampai tahun 6..hahahah)



doakan kami akan menghadapi final exam 8,10,12 januari ini..doakan!MUMTAZ in our hand..insyaAllah...

wasalam...

Comments

Farhah Khalil said…
yam !!! rasenye aq macam terlupa nak wish la..hehee~btw..sanah helwah ye syg...semakan bertambah umoq semakin dekat langkah kite kembali kepada Allah kan? semoga bertambahnya umur semakin bertambah amal...sayang kamu kerana allah !! belajar molek deyh.... <3
Mar_yam said…
hehehe..its ok...hanya bufday sje...tq so much eila..doakan yam ye..smg murah rezeki,bertambah amalanye...insyaAllah..syg eila gak!!

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...