memories 3.1.2012


assalamualaikum...alhamdulillah kerana masih diberi peluang untuk bernafas sehingga hari ini.syukur ke hadrat Ilahi kerana masih mengurniakan nikmat IMAN dan nikmat ISLAM..3 januari 2012...merupakan hari kelahiran saya yang ke 19...siapa sangka pada tahun ni saya dapat menyambut hari jadi saya bersama kawan2 seperjuangan di Mesir..(tapi sedikit sedih kerana berjauhan dengan family ..hehehe )..walaubagaimanapun saya tetap gembira kerana dikurniakan sahabat2 yang indah-indah belaka...juga baik2 belaka..heheheh..
so,sebenarnya ada beberapa kejadian pada 3 Januari 2012..antaranya KEJUTAN atau dikenali sebagai PRANK yang tidak menjadi.....kejadian ini bermula pada jam 12.00 am ketika saya sedang lena tidur...seperti kebiasaan saya memang tidur awal..(seawal jam 9 malam dah mula ngantuk)...lagi 1 pulak saya kalau tidur....mcm tidur tak nak bangun2..senang kata TIDUR MATI (memalukan sahaja..hehehe)..nak dipendekkan cerita maka 3 orang makhluk bertelekung (konon2 takutlah pakai telekung..hahaha) masuk ke dalam bilik saya...time saya terjaga kerana mendengar suara makhluk2 sekalian bergelak ketawa (agak galak juga ye...)..time ni dah tak terfikir apa yang berlaku..so biarkan jelah..(maaf la ya sebab saya mengantuk sangat..sangat2 mengantuk!)....tiba-tiba dengar orang cakap "ma robbuka....?"...agak pelik juga...nak kata takut tak takut sangat....rasa nak gelak adalah...akhirnya bukan saya yang terkejut..tapi GENG2 SEEKERS ni yang terkejut....btw korang memang terbaik..(walaupun tak menjadi...tapi korang yang kena PRANK balik...heheh)...pesanan saya kalau nak buat prank jangan buat time orang2 sedang mamai atau mengantuk..sebab apa?sebab hasilnya nanti menghampakan..heheheh.......(saya namakan geng ni GENG TELEKUNG TGH MALAM yg terdiri daripada siti hajar,zati bayani dan haleina)
kek kawan bagi....sedap!

dan sempena ini saya ingin mengucapkan ribuan + jutaan terima kasih kepada yang telah mengadakan kejutan kepada saya iaitu ahli bait dari F2..(seperti sedia maklum sebanyak 3 kali kejutan dibuat tetapi yang hanya menjadi hanya 1 sekali..hehehe)..juga kepada yang memberikan ucapan serta nasihat yang sangat2 membina....muga2 Allah merahmati kalian...serta tak lupa kepada rakan2 yang sudi memberikan KEK...serius sedap sangat...tak sangka terer gak kalian ni membuat dan menghiasnya(tak boleh tahan bila hias kek guna daun kubis..memang terbaik..)hahahah...InsyaAllah apa2 pun yang berlaku hidup perlu diteruskan.....dan hargailah masa yang telah Allah kurniakan ini....last but not least ialah jutaan terima diucapkan kepada ummi saya..serta ayah yang tersayang telah mengasuh dan membesarkan saya sehingga sekarang...alhamdulillah....



tiada apa yang saya harapkan melainkan kalian mendoakan kesejahteraan dan kejayaan saya di dunia dan akhirat...InsyaAllah...muga2 dengan penambahan umur ini seiring dengan amalan....ameen

Comments

HambaPenguasa said…
haha...yam xde perasaan ape..buat2lah tkejut..amik hati di0rang..hha
Mar_yam said…
@siskahaidan ....senyum sokmo!!
Mar_yam said…
nazeem....tau tkpe...masalahnye tgh mengantuk sgt...hahaha..btw mmg kelakar..

Popular posts from this blog

hari guru yg ceria...

APA YANG BEST RAMADHAN KAT EGYPT NI?

SANAH HELWA YA UMMI~