terpilih PLKN 2011...tak nak pergi!!!

wuuu...sedey betul..bila terpilih dpt pergi PLKN...bukan benci cuma tak suke je..sbb aku dah ada rancangan sendiri lps SPM ni..huhuhu...even ramai org cakap best g PLKN ni...tp aku tak nak pergi sbb aku dah ada benda yang aku nak buat...huhuhu....tak nak pergi,tak nak pergi....boleh tak..?!hahah....sbnarye nak pergi KEM JATI DIRI kt Kelantan tu...aku mmg suka aktiviti lasak and so on..but tak kena pd mse la...haaaaa.....main point sbenarye *aku mmg tak nk pergi...hahaha...takut ade,tak suke pn ade, seram pun ada...lg satu...pergaulan mmg "terjaga sangatkan" kat sne(nada perli ni)....takut....=.="..sume org kata best,ye..aku tau...ok...right...anyway sje je tulis ni....tak de kaitan dgn org yg masih hidup atau telah meninggal dunia.....yea...salam....:)

Comments

a M i e said…
salam..
ala maryam.. akak pun kne plkn dlu..
akak pun ada plan dlu..
bersyukurlah at least masa 3 bulan tu terisi..
baek buruk plkn tu kte sendri yang tentukan..
nak amek yg baek atau buruk..
kem jati diri tu mungkin a week je kan?
mule2 mmg ade culture shock *seriously*
but lama2 ok, kat sni baru kite dpat buka mata..
tgk realiti hidup yg sbnarnya..
pengajarannya kita sndri yg kne pndai cari..
pergaulan tu boleh dijaga untuk org yg nak jaga..
no worries lah yam :D
one more thing, lpas dah abes plkn dulu,
i managed to finish up my drving test n siap amek kelas mnjahit kt kemas for 1 month..
dapat pnglmn kt plkn, dpt lesen mmndu and dapat blja jahit bju kurung n bju melayu...
it depends on us how we manage them..
just remember that, bila smakin suntuk masa, semakin kte menghargainya..
keep in faith! rabbuna yusahhil fiddunia wal akhirah :)
Salam 'alaik...

Lek r yam, peluang Allah bagi tu. Cuba terima dengan hati yang terbuka, insya Allah u will learn something from it.

Yg kem jati diri tu, tak dengar khabar lg jadi k x tuk tahun ni. Kalau jadi Alhamdulillah, tp kalau tak, ada la hikmahnya tu. Nyway, Allah bagi kat yam sebab Allah tahu yam mampu. Jgn sedih2 k. Skang ni fokus tuk SPM dlu, make sure biar blh dapat 11A+ tau, insya Allah.

Papepun, take care. Jaga iman, jaga hati, jaga amal. Nanti kim salam kat 'geng2 gosip' ari tuh. Study leklok. Ilmu tu biar di hati, bukan di buku.

-kak Asmaa' baik (hehehehe)-
mar_yam said…
to kak asma'...terima kasih nasihat yg berguna...insyallah doakn yam...
heheh..tak lpe plak tu geng2 gosip aritu..kih2..anyway take care...ye...
mar_yam said…
to kak amie...insyallah yam akn cube yg terbaik...doakn yam ye...mingkin de hikmahye...terima ksih krn sudi melayan luahan ati ni..kih2..take cre ye...
Hiromi Ichiban said…
Maryam...

Dulu time lpas SPM dapat gak PLKN. tapi dapat postpone...Alhamdulillah coz, PLKN kata pergi, JAD-UNITEN kata mari.

Hoping that, you'll pull some effort to find Mad'u as much as posibble at PLKN...

Popular posts from this blog

Matrouh & Siwa | Winter break part 1

hari guru yg ceria...